Kue lapis legit. When making Kue Lapis Legit, the difference of a minute can result in a burnt layer. I tried cooking lapis legit with (another) recipe yesterday. The taste was there, but the texture was not.
Lapis legit atau spekuk (bahasa Belanda: Spekkoek) adalah salah satu jenis kue basah tradisional dari Indonesia. Kue ini pertama kali dikembangkan pada masa kolonial Belanda di Indonesia yang terinspirasi dari kue lapis Eropa. Membuat kue lapis legit sangat sulit, selain pekerjaan yang rumit dengan cara memanggang lapis per lapis, juga harus berhadapan dengan oven yang panas. You can cook Kue lapis legit using 8 ingredients and 6 steps. Here is how you cook that.
Ingredients of Kue lapis legit
- You need 150 g of margarine, plus extra, to grease.
- You need 300 g of unsalted butter, chopped, softened.
- It's 60 ml (1/4 cup) of sweetened condensed milk.
- Prepare 15 of egg yolks.
- Prepare 275 g (1 1/4 cups) of caster sugar.
- You need 1/2 tsp of vanilla powder (see Note) or ¼ tsp vanilla extract.
- It's 105 g (3/4 cup) of plain flour.
- You need 1 tbsp of spekkoek powder (see Note).
Kue Lapis Legit Resepi ini memang spesial, tidak hanya dari rasanya tetapi juga cara membuatnya. Harganya pun bisa dibilang spesial dan hampir lebih mahal dibandingkan dengan jenis kue lapis. Bahkan kue lapis legit ini dinamakan juga sebagai kue spekkoek. Penjelasan lengkap seputar Resep Kue Lapis Legit yang Enak, Lezat, Lembut, Kenyal, Mudah Resep Kue Lapis - Anda dapat membuat kue sebagai camilan yang menemani waktu bersantai Anda.
Kue lapis legit instructions
- Preheat a grill to high. Grease and line a 20 cm square cake pan..
- Using an electric mixer, beat butter and margarine until pale. Add condensed milk and beat until combined. Set aside..
- In a clean bowl, using an electric mixer, beat the egg yolks, sugar and vanilla for 3 minutes or until pale and thick..
- Add butter mixture to egg mixture and stir until combined. Fold in flour and spekkoek powder in 2 batches until well combined..
- Spread cup batter into prepared pan and place on the lowest rack in the oven. Grill for 5 minutes or until dark brown and firm to the touch. (It must be dark brown to achieve layers). Repeat process, one layer at a time, with remaining batter. (Batter will start to melt; just ensure it is spread evenly using the back of a spoon.) Makes 12 layers. Cool completely before cutting into 5 cm x 4 cm pieces..
- NOTES Vanilla powder is from specialist food shops. Spekkoek is a Dutch-Indonesian spice mix, from Indonesian food shops and selected Asian food shops. To make your own, combine 1 tsp each of ground cinnamon, ginger and cardamom, and ½ tsp each of ground nutmeg and ground cloves..
Lapis legit adalah kue yang membutuhkan kesabaran dalam proses pembuatannya. Resep Lapis Legit ini adaptasi dari resepnya Hadi Tuwendi dan setiap praktek aku cuma pakai ukuran setengah. Resep Kue Lapis Legit enak dan mudah untuk dibuat. Di sini ada cara membuat yang jelas dan mudah diikuti. A kue lapis legit with an intricate design from Indonesia.
0 comments:
Post a Comment